Intressant upplösning av Elitserien och trades på andra sidan pölen

Det blir onekligen en intressant upplösning av Elitserien i Hockey. Luleå och Djurgården liggen nu på en slutspelsplats, men hotas av Mora och Frölunda. Skellefteå har en högst teoretisk chans att nå en slutspelplats, men bara om ovanstående lag inte vinner och de vinner sista matchen med 40 mål.

På andra sidan pölen håller de stora lagen för fullt och förbereder sig för slutspelet. Inför trading deadline har lagen med slutspelsplatser inom räckhåll lagt beslag på rutinerade och bra spelare från lag som inte kommer att gå till slutspel.

En del svenskar har fått byta lag. Peter Forsbergs flytt till Nashville har fått störst uppmärksamhet här hemma, men LA Kings lagkapten Mattias Norstrom flyttar till Dallas är också stort. Dallas får i Norström en tuff, rutinerad och stabil back med mycket erfarenhet. Det kommer att vara värdefullt för dem.

Robert Nilsson, som kanske fortfarande får räknas som en lovande talang, har också fått byta klubb till anrika Edmonoton. Lite konstigt av Edmonton dock att ge upp den rutinerade Ryan Smyth när de fortfarande har slutspel inom räckhåll, om än 10 poäng upp till strecket.

 Några lag ser grymt starka ut just nu, men det är många matcher kvar till slutspelet. Det är hyggligt sett de vanliga lagen i topp i tabellerna, men vi ska inte underskatta underdog, de har gått långt i slutspelet de senaste åren.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: