Intressant dag i svensk politik

Många har sett fram emot både Mona Sahlins debut mot Reinfeldt och Göran Perssons efterord. Idag fick vi starten på båda.

Göran Persson är hyggligt förväntad, bilden av honom som självgod ligger fast. Episoden när han säger att Carl Bildt är så djävla dålig är kanske höjdpunkten på den punkten. Carl Bildt har samma åsikt på sin blogg. Fortsättningen blir säkert både intressant och underhållande. Spännande kanske. Förvånande är den nog inte.

 Mona Sahlin är säkert nöjd med sin insats mot Reinfeldt, hennes mål var rimligen inte att vinna utan att inte förlora för stort. Det kommer inte hennes parti tycka att hon gjorde. Det intressanta blir om hon kan ge sig in i något annat än svepande retorik. Kan verkligen en partiledare för sveriges största parti säga att det inte spelar någon roll om elever får betyg först i sexan, sjuan, åttan eller nian? I längden: inte en chans!

Jag tror många sossestrateger kommer att vara oroliga för den typen av uttalanden framöver. Och jag tror det kommer fler av dessa besked. Sahlin är tvungen att ompröva. Frågan är dock om hon inte borde tänka först och prata sedan.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: