Stackars Fichtelius

Var dokumentären med Persson verkligen värd att offra sin journalistiska karriär för? Knappast. Det som kommer fram hittills från två delar av fyra är inte mycket som inte lika gärna kunde sänts i Aktuellt samma dag som det spelades in. Visst lite groggprat som Stig Hadenius, professor i journalistik, säger till SvD. Groggpratet ger ju bra underlag för trailers för programmet och rör om lite. Men mycket mer kul är det ju inte.

Han fortsätter hacka lite på Carl Bildt (citat). Att han är störd av Bildt är ju uppenbart, detta ska ju ses mot Bildts popularitet efter Bosnien uppdraget. När han erbjöd honom att bli chef för Luftfartsverket (länk DN) måste det nästan varit avsett som en förolämpning. (Detta är tydligen inte ens sant). Bildt kunde ju inte veta att Persson tänkte gravt svika överenskommelsen från 1994 att låta varannan EU-kommissionär kommer från vänster och varannan från borgerligt håll. Han slog två flugot i en smäll genom att slippa få hem den populära sossen Wallström från Bryssel samtidigt som han kunde hämnas på Bildt och hindra honom från ett uppdrag många såg som givet för honom.

Vi får väl se om det kommer något av politisk substans i de nästkommande delarna av Ordförande Persson. Jag hoppas någon annan gör en mer politiskt intressant dokumentär om en av de viktigare personerna i svensk politik på 1900-talet, det förtjänar han.

Intressanta blogginlägg om detta här, här och här.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: