Regim-TV intressantare än buffel-Persson

Idag fortsätter den medial uppmärksammade, men innehållsmässigt ganska fattiga dokumentären om ordförande Persson. Som strategi för att få fler tittare släpper SVT en del av materialet i förväg. Särskilt släpps de bitar som retar upp folk, man kan undra hur Public Service det är.

 Leif Pagrotsky tvingas bl.a. att försvara sig före dagens program. Carl Bildt tar det mer som underhållning.

Jag tror inte Persson hade sett detta framför sig när han gjorde intervjuerna. I princip ägnas en stor del av denna veckas mediadebatt åt att bekräfta bilden buffel-Persson. Dessutom retar han upp massa personer med ganska låga angrepp. Dessa hade aldrig annars låtits passera utan allvarliga politiska konsekvenser.

En debatt om SVT:s trovärdighet och heder kommer som ett brev på posten av denna typ av reportage. Bilden som Regim-TV stärks, vilket också kritiseras av moderaternas Gunnar Hökmark i Expressen. SVT bevisade redan när relationen Fichtelius-Persson blev känd att detta inte gick att försvara. Samtidigt står SVT:s programdirektör på sig om programmet på Resumés hemsida.

Debatten om regim-TV:s framtid är mer intressant som det som kommer fram av intervjuerna med Persson. Det kanske blir den stora behållningen av affären.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: