Borde alla svenskar hålla på Dallas?

På måndag spelas en viktig match för Sverige i NHL. Man kan från svensk utgångspunkt välja två linjer i matchen Vancouver-Dallas, kul för Sverige i NHL eller kul för Sverige i VM. Om Vancouver åker ut får kan den svenska VM-truppen få en välbehövligt förstärkning offensivt. Vi har goda förutsättningar att få bra backar ändå, men om Vancouver åker ut blir många offensiva svenska lediga för VM-spel.

Markus Näslund brukar tyvärr inte lyckats bra i landslaget. På seniornivå i alla fall, han har ju fortfarande poängrekordet från jurior-vm, det har varken Crosby, Ovechkin eller Malkin lyckats sno från honom. Men Näslund är en världsforward, annars blir man inte lagkapten i ett kanadensiskt NHL-lag, man kommer inte tvåa i NHL:s skytteliga och har en av de bästa poängskördarna totalt i NHL under 2000-talet. Näslund är en förstärkning för vilket landslag som helst.

Dessutom skulle vi kunna få bröderna Sedin som nu har växt i sin NHL-kostym och blivit betydligt tuffare. Mattias Öhlund som också spelar i Vancouver är en tung back, med et bra skott som är bra att ha i power play.

Igår lyckades vi streama Dallas-Vancouver via en kanadensisk proxy. Hoppas det går på måndag också, då ska i alla fall jag sitta och hålla på Dallas…

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: