Ryssland eller Canada vinner

Sitter och tittar på laguppställningarna inför Hockey-VM som börjar imorgon. Sverige har ett tunt lag. Vi har anmält lika många NHL-spelare som Norge (Sverige Alexander Steen, Norge Patrick Thoressen).

Sverige börjar i en hyggligt svår grupp för att vara VM med Schweiz (tänk om alla svenska kommentatorer lärde sig att uttala det till årets VM!), Lettland och Italien. Varken Schweiz med bland annat en bra målvakt i David Aebischer och en del andra bra spelare eller Lettland med många svenskbekantingar i laget blir några lätta matcher.

Å andra sidan ska det ju gå lite taskigt för Sverige i grundspelet, så vi kan väl hoppas på två oavgjorda.

Starkast tycker jag Ryssland ser ut. Vi vet att Evgeni Malkin och Alexander Ovechkin är nästa lika bra ihop som Ovechkin och Crosby är i Pittsburgh. Vi har sett det förr. Sätts de två ihop med Ilya Kovalchuk som forward och Sergey Gonchar som offensiv back kombinerat med valfri defensiv back har vi garanterat turneringens vassaste powerplay. Om inte Ryssland drabbas av dålig stämning i laget, vilket inte är helt ovanligt, tror jag de vinner.

Canada får nog räknas som andrahandsfavorit, även om de skulle kunna sätta ihop tre-fyra bättre lag med sina spelare hemma. De har dock än så länge få anmälda spelare och det finns spelare som Sidney Crosby, Joe Sakic, Jarome Iginla, Vincent Lecavallier eller Martin St Louis att förstärka med. Får de ihop den typen av spelare vinner de, men deras stjärnor brukar tyvärr inte komma. Nästan så att jag tror de i stället skulle sätta sin General Manager Steven Yzerman på skridskor i stället för i kostym. Men de har några ofta underskattade med ruskigt nyttiga spelare för ett lag som Shane Doan, Barret Jackman (Calder Trophyvinnare bl.a.), Erik Staal (grymt bra när Carolina vann Stanley Cup). De har också en bra målvakt i Cam Ward.

Om Sverige tar medalj med detta lag är det en oväntat bragd. Jag tror bronsmatchen utkämpas mellan Finland och Slovakien. Där hoppas jag på Slovakien så klart. Här är en sammanställning när alla matcher spelas. Ei saa Päitäääääää!

Annonser

One Response to Ryssland eller Canada vinner

  1. […] ser också farliga ut Jag skrev tidigare att jag tror Ryssland vinner före Canada. Jag tror fortfarande på det, Ryssland för att de har […]

%d bloggare gillar detta: