Slovakien nästa

Det såg tungt ut för Tre Kronor mot Ryssland. Särskilt i tredje perioden. Laget måste lyfta sig en nivå för att kunna slå Slovakien. Slovakiens laguppställning finns här. Slovakiens styrka är en grym offensiv med kanske VM:s bästa anfallskedja i Minnesotapolarna Marian Gaborik och Pavol Demitra kompleterade med Atlantas power forward Marian Hossa.

Vägen till vinst i matchen handlar om att neutralisera den kedjan. Sverige måste göra det osvenska i att bilda en checking line – en formation med enda syfte att neutralisera den slovakiska toppkedjan. Synd att vi inte har våra bästa defensiva forwards i VM, jag saknar Per-Johan Axelsson och Samuel Pålsson (precis nominerad till Selke Trophy som ges till NHL:s bästa defensive forward).

Vi får ta dem vi har och offra Jonte Hedström, Johan Davidsson eller Jörgen Jönsson och kanske Tony Mårtensson. Vi bör nog också toppa upp med en kedja som kan göra mål. Dags för Bengan att sluta köra runt på hela laget och spela på fyra kedjor och tre backpar. Fjärdekedjan får finna sig i att göra byten då och då och ha som mål att uppnå tekning i anfallszon.

Det kommer bli en tuff uppgift ändå. Slovakien har bra spelar i övrigt som kommer att vara farliga. Även om skyttekungen från OS 1994 Miroslav Satan inte har varit bra i VM hittills kan han inte räknas bort. Vi kommer också få problem med 117 kg Zdeno Chara parkerad framför mål.

Jag skulle vilja tro att vi vinner, men jag tror vi hade haft en bättre chans mot Tjeckien. Det blir spännande på onsdag kl. 18.15. Nu börjar VM i hockey på riktigt. Det tycks också Canada ha fattat; 6-3 mot ett starkt USA är imponerande.

Annonser

One Response to Slovakien nästa

  1. […] tror Sverige behöver en vass taktik för att neutralisera den Slovakiska förstakedjan ikväll. Då kan vi […]

%d bloggare gillar detta: