Politiskt korrekta polisen slår till igen

 Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin får i dagens Aftonbladet löpa gatlopp eftersom han är medlem i en klubb som inte tillåter kvinnliga medlemmar. Typiskt Sverige och den politiskt korrekta syn som vi måste ha på allting. Jag tror knappast en kvinnlig minister i ett nätverk för enbart vinnor hade fått samma kritik. Att det finns enkönade nätverk är väl knappast nytt, lika lite som att det finns nätverk som bara syrianer får vara medlemmar i eller nätverk för enbart katoliker.

 Inte heller har Aftonbladet kollat sin story särskilt väl. Längst ner nämns att Stockholms Handelskammares VD, Peter Egardt,  är medlem i sällskapet. Det är sant, men sedan faller sanningshalten snabbt. Det verkade inte värt att kolla fakta mot slutet av en så ”bra” story tydligen.

 Det citat som påstås stå på Handelskammarens hemsida kommer inte alls därifrån utan från handelskammarens stabschef, Nicklas Lundblads blogg (på vilken han tydligt anger att han inte bloggar i tjänsten). Här finns den: http://myothernotes.com/kommenterat/?p=1629

 Den kommentar som ändå fanns på Handelskammarens hemsida, om samma sak samma dag, finns här: http://www.chamber.se/se/kommentarer/detalj/?id=94. Den är snarare kritisk än hyllande till Littorin.

 Nyhetsvärdet av denna typ av iaktagelser är tveksamt – vilket visas av ”skandalen” knappt heller tagits upp av övrig media. Dagens PS visar snarare på vilken icke-nyhet detta är genom att räkna upp massor av medlemmar i de omskrivna sällskapen.

 Det behöver faktiskt inte vara diskriminering att inte släppa in alla i alla nätverk. Poängen med nätverket kan snarare ofta vara att samla just en specifik grupp, tex med en viss kompetens eller ett visst intresse. Det är väl inte så mycket att uppröras över?

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: