Det svärtar ner SVT

Att spruta vatten på någon kan vara humor. Att göra det på statsministern är inte humor – det är dumt. Om det görs på uppdrag av den statliga televisionen är det en skandal. Det är också ytterst hänsynslöst mot en människa som har som jobb att vara folklig samtidigt som han ständigt har en hotbild över sig och har fått en av sina företrädare mördad på öppen gata.

Jag tycker det är helt rätt att detta blir en rättssak. Att journalisten inte en vågar inställa sig till Säpo för förhör är fegt men kanske ett tecken på att hon också insett att dett var oerhört korkat. Problemet var att en vuxen männska inte kunde inse det från början.

Fler än statschefen borde omfattas av högmålsbrott. Att angripa statsministern är inte att spruta vatten på vem som helst, jag tycker faktiskt att det är allvarligare – det innehåller också ett angrepp på vår demokrati. Denna typ av handlingar minskar också demokratin eftersom det kommer att göra att ledande politiker minskar sin kontakt med folket – av risk för brott. Därför kan aldrig brottet bara jämföras med att spruta vatten på dig eller mig.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: