Vem vinner bloggkriget?

Svenskankolumnist mot Stureplans- och Aftonbladetbloggare. Vem vinner? I vanliga fall är det svaret inte särskilt lätt, men i fallet, när en av dem framstår som en uppblåst larger-than-life-person som dessutom tror han kan hota folk i mediavärlden med sina kontakter, avgörs slaget ganska fort.

 Det började med att SvD:s Anna Larsson skriver en krönika där hon kritiserar att  Aftonbladets bloggare Alex Schulman erbjuder en avsugning från hans fru i pris för en tävling. Troligen inte vad Aftonbladet helst vill att deras bloggare gör. Men Schulmans svar på sin blogg är hyggligt begåvat, så han hade kanske kommit undan med det. Särskilt som SvD:s Anna Larsson verkar gjort dålig research.

Men. Han fäller sig själv med den sista snärten. Likt politiker får avgå pga sina taskiga bortförklaringar snarare än skandalen i sig skriver Schulman sin egen dödsdom i sista stycket i sitt blogginlägg:

Därför tycker jag att hon borde få sparken. Omedelbums. Jag känner Svenska Dagbladets chefredaktör ganska bra. Ska dra i några trådar, så att jäntan får gå.

Om Aftonbladet accepterar en bloggare som lottar ut avsugningar, hotar koluminster på en annan tidning med att utnyttja sina ”kontakter” och dessutom nedlåtande benämner dem som ”jäntan”. Det blir nog för mycket. Det är en skillnad i att kräva någons avgång med hjälp av argument och att hota med att avsätta med hjälp av kontakter. Den skillnaden är knappast ens hårfin. Frågan är hur länge Aftonbladet tål den öppningen för kritik.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: