Golf blir del av friskvårdspengen för anställda?

På tisdag kommer en intressant debatt upp i riksdagen. Alliansen i skatteutskottet har försökt driva igenom att golf ska få bli avdragsgillt för arbetsgivaren i det bidrag många arbetsgivare i dag ger sina anställda. Man kan i dag köpa ett gymkort för pengarna, gå på massage eller tex spela tennis. Hittills har pengarna inte kunnat användas till golf. Det vill skatteutskottet nu ändra på och se till att finansministern ger detta i uppdrag till skatteverket. Folkpartisten Carl B Hamilton har skrivit den interpellation till finansministern som debatteras på tisdag. Finansministern har hittills varit negativ, men han bör nog läsa vad den moderata partistämman i helgen ställde sig bakom i svaret till motion 101:

Det finns i dag inga restriktioner för vilka motionsformer som är tillåtna under arbetstid. Däremot får arbetsgivaren endast använda obeskattade medel för att subventionera viss form av motion och friskvård för arbetstagarna. Stöd till utövande av skidåkning, tennis, golf och ridning är exempelvis inte avdragsgillt för arbetsgivaren. Partistyrelsen anser att dessa undantag bör avskaffas och därmed kunna subventioneras av arbetsgivaren med obeskattade medel.

Nu kanske vi också kan få resultat i frågan så att Sveriges 600 000 golfare slipper bli fortsatt diskriminerade.

Annonser

One Response to Golf blir del av friskvårdspengen för anställda?

  1. […] förra moderatstämman beslutade tex att (jag medger att det är ett perifert exempel) golf skulle kunna ingå i anställdas […]

%d bloggare gillar detta: