Hur länge håller Bodströms dubbelroll?

Den tidigare justitieministern Thomas Bodström gick i princip direkt från justitiedepartementet till att både jobba som advokat och samtidigt vara riksdagsledamot. Det blir en slags dubbel verklighet där han ena stunden ska vara med och stifta lagar och andra stunden jobba direkt med dem som advokat.

Han väljer också uppmärksammade mål, som tex Tomas Brolins klubb Undici vs Stockholms stads tillståndsutskott. Här någonstans uppstår en åtminstone politisk dubbelroll. Socialdemokraterna har jobbat länge för att krogarna i Stockholm ska stänga tidigare. De har också förbjudit servering av så kallade helrör på krogen, dvs hela spritflaskor.

Nu jobbar advokaten Bodström som försvarare åt en klubb som vill ha öppet längre än riksdagsledamoten Bodström vill att de ska ha. Advokaten Bodström försvarar också en klubb som anklagats för att, i strid med riksdagsledamoten Bodströms påbud, serverat helrör till gäster. Något många besökare på Undici också kan vittna om har skett.

Frågan är hur länge Bodström kan betalt från två olika håll för att driva två helt skilda uppfattningar. Eller vinner den som betalar bäst?

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: