Försvaret kastrerat – årets trams

I bland förundras man över vad människor kan uppröras över och känna sig kränkta av. Nordic Battle Group har känt sig tvingade att ändra sin egen symbol:

Innan såg den ut så här:  

Men efter protester från kvinnliga soldater – över att den har manliga genitalier – ska den nu se ut så här:

Frågan är då också om Nordic Battle Group, NBG, i fortsättningen ska kallas No Balls Group som konsekvens av detta? Man kan ju i alla fall vara säker på att de lär få höra det i framtiden. Har de dessutom missat att manen på kissekatten fortfarande klart visar att detta är ett hanlejon – borde inte den snarast rakas av?

Kan man fortfarande för övrigt säga att försvaret finns till för att försvara moder Svea – eller måste man visa upp någon bröstlös androgyn varelse som symbol för Sverige för att inte uppröra någon?

Ad omnia paratus betyder för övrigt ”Beredd till allt”. Kan någon latinskt kunnig person hjälpa No Balls Group att formulera om det till ”Beredd till allt – för att ingen ska bli ledsen, upprörd eller kinkig”?

Läs även andras åsikter om , , , , ,

Annonser

One Response to Försvaret kastrerat – årets trams

  1. […] utrikesminister) Gunilla Carlsson på Nordic Battle Groups Gender day. Och jag som trodde NBG inte hade något gender längre. Hon borde fråga var de lagt den avkapade […]

%d bloggare gillar detta: