Köp en ny driver Foppa!

Foppa ger upp att fortsätta. Igen. Killen som vunnit allt utom SM-guld måste ha ett starkt hjärta för hockeyn. Annars hade han inte gjort så många försök att komma tillbaka. Han har kanske svårt att se sig själv som pensionär – och visst är det ungt för en hockeyspelare att ge sig vid 34. Det finns killar som kört ett decennium till, men de har inte haft samma skadedrabbade karriär som Forsberg. Jag tror det är dags för honom att köpa en ny driver och ge sig på golfen i stället. Han får kanske inte 81 mille per säsong för det, men det är kanske roligare än att hela tiden ge upp för en trasig fot.

Han kan pensionera sig lugnt och vara ganska säker på att bli andra svensk efter Börje Salming som invald i Hockey Hall of Fame. Det ihop med två Stanley Cupringar, två OS-guld, Calder Trophy (NHL:s bästa rookie) 1995 och supersäsongen 2002/03 när han både vann Hart Trophy (mest värdefulle spelare) och Art Ross Trophy (skytteligan som han vann för barndomskompisen Markus Näslund). Det var inget Forsberg var glad för då (jag träffade honom faktiskt på hemflyget till Övik) eftersom han hellre hade vunnit Stanley Cup igen som han hade gjort året innan. Men när karriären är över är jag övertygad om att han är glad över att under i alla fall en säsong bevisligen varit NHL:s (världens) bästa spelare, både poängmässigt och bedömningsmässigt.

Colorado kommer heller inte på länge eller aldrig ha samma grymma uppsättning forwards som de hade på Forsbergs tid med Forsberg/Hejduk/Tanguay i förstaline och Selänne/Kariya/Sacic i andraline.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: