Funkar inte vanlig sossepolitik?

Socialdemokratiskt alkoholpolitik har alltid gjort det enkelt för sig. Den har baserats på en kulissartad symbolpolitik. Höga skatter och monopol och ett förnekande av verklighetens langande från polska lastbilsflak. Om några dricker för mycket kan man alltid höja skatten eller skärpa systemets legkoll. För det mesta säger det politiskt korrekta Sverige att allt annat leder till tonårsfylleri, misshandel och ökad dödlighet i alkoholism.

Så när den nye ekonomiske talesmannen för sossarna i ekonomiska frågor, Thomas Östros, skulle säga något om alkoholskatt var spelplanen given. Höjd skatt på alkoläsk borde få ungdomar att dricka mindre, det borde väl alla hålla med om? Trodde han.

Men det gick fel, experterna höll inte med. Experterna säger plötsligt att en enskild åtgärd inte påverkar alls. Den enda som håller med Östros, IOGT-NTO en av kulisspolitikens verkliga försvarare, säger att de TROR att förslaget skulle vara bra. Utan inslag av empiri. Men det är klart,  svaret kommer från dem som inte dricker ett smack.

Inte heller håller Svenskan läsare med Östros.

Troligen har svenskarna äntligen tröttnat på att ha en verklighet i de politiskt korrekta verklighetsbeskrivningarna – och en annan på skolgårdar, parkeringsplatser och i parken bakom systembolaget.

Sunt i så fall – då kanske vi kan börja utgå från verkligheten som den är. Det är säkerligen en bättre utgångspunkt för att lösa alkoholens problem.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: