Seg svensk hockey

Möjligen en orättvis kommentar efter att bara ha sett två perioder mellan Linköping och Djurgården. Men jämfört med NHL:s kan man snabbt konstatera några saker:

1: Vad långsamt det går. Jag fattar inte varför Europa valt en 4 meter bredare rink. Det blir segt. Dessutom svårare att spela dump-and-chase, något som försöks ändå. 8 fot större mittzon ger också mer mittzonsspel, något som är tråkigt att titta på.

2: Det blir också segare av att domarna tillåter mer av småhakningar och mindre interference än i NHL. Dags att ge lirarna mer svängrum.

3: Varför vågar backarna inte stå kvar på blålinjen? Kanske delvis ett resultat av rinkstorleken, men också av mindre spelskickliga backar.

4: Bara två backar. I NHL har varje lag 2,5 backar med klubbskickligare målvakter som vågar delta i spelet i såväl puckar bakom mål som i uppspel. Titta en match på Brodeur, Martin och lär er svenska målvakter! Det här är kanske överkurs, men snyggt som tusan.

Annonser

2 Responses to Seg svensk hockey

 1. Lorenzo E. Danielsson skriver:

  1. rinkstorleken: håller fullständigt med. Europeisk hockey blir lätt trist att titta på.

  2. domarna: håller delvis med. Jag tycker nog att NHL domarna borde vara lite striktare än vad de är. Ibland tillåts lite väl mycket.

  3. backarna: jag skyller det på rinkstorleken. Europeiska backar spelar bättre på mindre rink. Kandensiska backar spelar sämre med bredare rink.

  4. målvakterna: jag tycker att målvakterna överhuvudtaget är mycket mer en del av spelet i NHL. Och slagsmålen..

 2. Andreas skriver:

  Håller med om 3:an. Några av NHL:s spelskickligaste backar är europeiska, Lidström (DET) är en av de allra bästa tillsammans med ryssen Sergei Gonchar (PIT). Två lovande hopp också Anton Strålman som får mer och mer speltid i Toronto tillsammans med lite mer etablerade Niklas Kronvall i Detroit som tyvärr har fått flera säsonger förstörda av skador.

  Men jag skulle föredra mindre (borde man inte säga normal?) rink i Elitserien.

%d bloggare gillar detta: