Toronto: får vi låna er lagkapten?

Med Toronto nu helt borta från NHL-slutspelet kan i alla fall vi svenskar som ska se VM glädjas åt några starka tillskott. Det viktigaste är att vi kan få låna Torontos lagkapten, Mats Sundin, som sedan varit en svensk klippa i landslaget i över ett och ett halvt decennium. Han ska solklart också vara kapten i landslaget om han spelar. Om kaptenen i laget som ligger i hockeyns verkliga hjärta, Toronto, är svensk, kan vi inte i landslaget visa upp en andradivisionsback, även om jag tycker Kenny Jönsson är bra. Vi ska absolut inte ta hans storebror som inte ens platsade i NY Islanders. Det vore att skämma ut oss.

Sedan får vi också en Alexander Steen som under säsongen fått sitt stora genombrott i NHL och tom stundtals fått spela i förstakedjan med Sundin. Anton Strålman som varit bra i landslaget tidigare finns också hos Maple Leafs numera.

Snart dags att börja titta närmare på Bengans trupp till VM när fler lag blir klara som utanför slutspelet. Vi får tex se om Vancouver kan hålla sig över strecket med sina tuffa matcher.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: