Almedalen är inte Palmedalen

Många sa att Almedalsveckan skulle tonas ner efter 2006 års rekordvecka.  Det var fel, vilket jag också noterade efter förra årets vecka. 2007 blev större än 2006, då var det organisationerna som fyllde ut politikernas minskade utrymme. I år laddar organisationer, lobbyister, nya partier och allehanda intressenter upp ännu mer. 2008 års almedalsvecka blir nytt rekord. Jag år 2010 blir nytt rekord, som slår det gamla rekordet från 2009 som slår årets rekord. Almedalen är inte längre Palmedalen utan hela Opinionsbildnings- Media- Lobby- och Politikersveriges.

Det ska bli kul att se det hela i år. Själv är jag upptagen kvällar fram till kl. 23 med vår Pratbar. Vi har fått ihop en hel del intressanta gäster som f.d. partiledare och partisekreterare. Ett pratglatt gäng som garanterat kommer att leverera en del mediala one-liners.

Det är en bra veckan att skaffa sin en bra dagspolitisk uppdatering och vissa kommer att utnyttja det till max. Det blir också intressant om regeringen gör något för att sno åt sig agendan. Alliansen lyckades ju bra med frågan om fastighetsskatt år 2006. Förra året var det inte lika tydligt. Har de råd att göra om det misstaget? (Det här blir nog f.ö. ingen hit – det splittrar mer än hjälper.)

En kul detalj är att se vilka ”förband” partiledarna väljer. Att Mona Sahlin väljer Henrik Schyffert är smart. Vi får se hur mycket sosse han egentligen är.

Årets nitlott – att få tala på lördagen – drar vänsterpartiet. Lars Ohly talar ca kl. 11.00 och kommer sedan Pratbaren kl. 13. Trots att det är sent ser jag att vi inte är sist. Några stackare ska försöka intressera folk för ”Kulturell allemansrätt” kl. 14 på lördag. Lycka till!

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: