Utomparlamentarisk? Tvetydigt ord…

Det snackades en del i veckan om Almedalsbloggens karta över ”alla” som var med i Almedalen, även om den kanske inte blev den succé som de som tagit fram den hade hoppats på. På ett sätt är det smart att göra en sådan eftersom alla som är med på den  – eller tycker att de borde vara med – måste titta. Fast jag är fortfarande inte särskilt övertygad om att man ska ta den på för stort allvar. Det är mer en kul grej.

Magnus Ljungkvist tycker att han har hittat något kul och skriver om det här. Jag vet inte riktigt vad han avslöjat, att tidigare kollegor känner varandra? Men begreppet ”utomparlamentariska högern” är lite kul. Även om begreppet utomparlamentarisk ofta används om organisationer som struntar i demokratiska spelregler, så tror jag inte att Ljungkvist menar det.

Nåja, almedalsbloggens satsning i år har i alla fall varit ett rejält tillskott till demokratin. Eftersom bara en av skribenterna sitter i riksdagen kanske man dock ska kalla den för den ”i princip utomparlamentariska almedalsbloggen”? För att vara tydlig…

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: