Sätt gnälliga tanter i arbetsläger!

Kina har avsatt tre parker under OS för att medborgarna ska få uttrycka sina åsikter. I alla fall var det meningen att det skulle se ut så. Vad de i stället gjort är att använda ansökningarna om att få demonstrera till att hitta misshagliga personer för diktaturen. Så att dessa personer kan skickas till arbetsläger.

Kina har en lite annan syn än demokratier på avvikande åsikter. Om man tycker något regimen inte håller med kan man skickas man till ett arbetsläger. (Där man stannar tills man håller med regimen eller dör).

Här är ett exempel på hur två damer, 77 respektive 79 år, upplever ”den nya yttrandefriheten under OS”. Frågan är bara vad som skadar regimen mest, att två tanter gnäller över sitt boende – eller att visa upp för omvärlden att man tar till inhumant våld till och med i situationer som rimligen är ganska harmlösa. Kanske skulle Kina av rent PR-mässiga skäl (det tycks ju i alla fall vara en faktor Kina värdesätter, till skillnad från grundläggande mänskliga rättigheter) tänka lite annorlunda i bland. Eller så tycker de att man ska lära även gamla hundar att sitta. Det brukar ju som bekant inte alltid sluta med gott resultat.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: