Dags för tennisstrejk?

Den annars konfliktaverte Roger Federer går ut i debatten och hävdar att tennisspelare har för dåligt betalt. Frågan är bara vad han tänker göra för att öka på intäkterna. En variant som bland annat testats i NHL-hockeyn är ju strejk. Men det var inte särskilt effektivt, spelarna fick lägre löner efter strejken och desutom tappade hockeyn viktig mark till andra sporter som passade på att kapa åt sig publik och reklamintäkter.

Jag tror snarare lösningen ligger i något annat, också testat av NHL. Nya regler. När NHL införde tuffare domarbedömning mot småhakningar och fult spel blev spelet bättre. Publiken ökade och också TV-intäkterna.

Kan man ändra reglerna i en så konservativ sport som tennis? Troligen svårt.

Men ett förslag kunde ju vara att övergå till metric system. I dag är nätet (på mitten av banan) en yard högt. Om man höjde det till en meter och konsekvenshöjde de i dag 107 cm höga stolparna på sidan så skulle man få mer spel och inte samma möjlighet att serva sönder matcher. Herrtennis skulle bli mer likt dagens damtennis som ofta är roligare att titta på och innehåller mer spel om bollen.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: