SVT producerar cirkus i stället för debatt

Det jag skrev om SVT:s program ”debatt” efter att Janne Josefsson tog över som programledare stämmer fortfarande till punkt och pricka. Det är oerhört synd att SVT och Josefsson inte får till en seriös debatt. Grundjobbet är ju bra. Josefsson är påläst i ämnet och panelen av debattörer är imponerande. Men upplägget är kass och Josefsson klarar inte att hålla sig från att göra cirkus av det hela.

Att regim-TV tolerar ett program där det tillåts att en minister avbryts med kommentaren skitsnack är under SVT:s värdighet. Alldeles särskilt som ministern refererade kända fakta ur regeringens politik. Debattörer som inte klarar att följa debatten bör inte bjudas in. Det är möjligt att det blir folkligare av ett antal gaphalsar som inte förstår eller bryr sig om hälften av det som sägs. Men priset blir den intellektuella kvaliteten. Om staten ska sända TV, vilket det blir allt mer relevant att ifrågasätta om de verkligen ska göra, kan kraven ställas högre än Josefssons kakafoniska cirkus.

Annonser

One Response to SVT producerar cirkus i stället för debatt

  1. […] och Janne Josefsson är inte seriösa Jag har tidigare skrvit om cirkus Janne Josefsson och att SVT inte förmår blir seriösa i ett av sina tyngsta debattprogram. Eftersom folk tillåts […]

%d bloggare gillar detta: