Vågar riksdagen minska sig själv?

Om man ställde en folkomröstning om ifall det borde finnas 249 eller 349 riksdagsledamöter skulle den sida som förespråkade en minskning ha en god chans. Iof tror jag inte det skulle bli en jordskredsseger, men ska aldrig underskatta svenska folkets motvilja mot förändring.

För trots ett utbrett så kallat politikerförakt har egentligen det svenska folket en emorm tilltro till vad politiker kan göra. Folk ropar efter politiker i allt från att deras son ska lära sig att simma till att politikerna borde tvinga dem till att ha cykelhjälm på sig. Det finns få områden i hela samhället där ingen politiker engagerat sig, inklusive att familjer borde stanna hemma just den kvällen och ha sex.

Så nu när två moderater har föreslagit att antalet riksdagsledamöter ska minska från 349 till 249 måste två intressanta frågor ställas. Klarar riksdagen av att minska sig själv? Klarar folk själva att lära sina barn att simma och kan de avgöra själva hur många barn de ska ha?

Eller är det som med reklam, hälften av insatserna är ändå bortkastade. Problemet består i att hitta vilken halva som är värdelös…

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: