Obama öppnar sig för satir och attack

Det är allmänt dumt att ge sina politiska motståndare och satiriker gratis attackmöjlighetern. Men det har Barack Obama gjort i och med att han låter Secret Service ge honom kodnamnet Renegade. Renegade betydelse (enligt SvD):

Från början kommer ordet renegade från spanskans ”renegado”, vilket man kallade någon som flydde sin religion, eller mer bokstavligen – en kristen som konverterade till islam.

Med tanke på hur Obama trasslat in sig i sin religiösa övertygelse hittills lär det inte hjälpa att välja det namnet.

Renegade låter som någon som flyr undan problem. Det finns en TV-serie med samma namn och det temat. Hur tänkte Obamas annars hyllade PR-avdelning här?

Annonser

3 Responses to Obama öppnar sig för satir och attack

 1. Adam K skriver:

  ”Det finns en TV-serie med samma namn och det temat. Hur tänkte Obamas annars hyllade PR-avdelning här?”

  Det finns ju en Indian med i TV-serien, kanske tänkte man att det visar på Obamas positiva syn på Minoriteter. Men om man måste ha något från en TV-serie som kodnamn hade ju Mr. T varit lite roligare…. eller Fonzie… uh, eller varför inte ‘knight rider’ som hade varit ett riktigt höjdarnamn.

 2. […] Rysslands Putin och president Dmitrij Medvedev utkämpar fortfarande kriget mot Georgien. Den militära delen är över, men den kanske än viktigare efterföljande historieskrivningen pågår ännu. Putin och Medvedev har ett behov av att visa den interna ryska opinionen att de nu satt sig i omvärldens respekt. Obamas defensiv spelar dem i händerna. Obama gör skäl för sitt nya kodnamn Renegade. […]

 3. anders skriver:

  Islam och vetenskap
  Islam är orättvist attackeras och alltid presenteras som en religion av underutveckling. i denna korta artikel kommer vi att visa de verkliga ansikte av islam och hur det, i motsats till antikens religioner, kan hyllades den religion vetenskap, det finns många verser som uppmanar muslimer att söka och läsa.
  Söker vetenskap inom islam finns huvudprioriteringen över en sak som annars borde det vara målet för alla muslimska sedan första början och det bör inte stoppas av någon anledning. profeten Mohummed säger: Sök vetenskap sedan Temne du är i vaggan till Temne när du dör ”

  Dessutom söker vetenskap betonas i Islam, den första avslöjade versen i den Heliga Quran är vers som säger ”Läs ….”, Även Allah (SWT) säger i den Heliga Quran vad betyder ”Nun. Med pennan andthat som de skriver (denna) ”Vetenskapen är Capstone of Islam, den första avslöjade vers: de första prioritet, i andra versen, Allah (SWT) svär som en av de arabiska bokstäverna” Nun ”och penna; bokstaven är en symbol för det språk och pennan är en symbol för kunskap. WhenAllah (SWT) svär, men han behöver inte svära, innebär det att han svär som bör ges stort intresse och uppmärksamhet.

  http://video.google.com/videoplay?docid=282105001717383226&q=miracle+of+koran+haron+yahya&ei=JyOSSOOlGoPWigLAtMSeDw

%d bloggare gillar detta: