Förbifarten förbisprungen?

De som vill stoppa Förbifart Stockholm gillade säkert att Miljöminister Andreas Carlgrens miljödepartement i dag bad Vägverket om kompletterande uppgifter för projektet. Det är dock enligt Vägverket ingen fara på taket, de räknar med att kunna hålla (den förvisso redan försenade) tidplanen. Men visst är det tröttsamt att det ska ta 2-3 decennier att bygga en kringfartsled i en av de få europeiska storstäder som inte har en.

Det handlar om framtidstro. Det handlar om att ge Stockholm förutsättningar att växa.

Det finns de som säger att nya vägar inte ger mindre trängsel. Att det inte spelar någon roll. Undrar varför inte de pläderar för att riva Essingleden, Centralbron och Tranebergsbron. Om antalet vägar inte spelar roll för trängseln fattar jag inte varför man lägger pengar på att reparera dem. Det är naturligtvis rent trams att nya vägar inte skulle ge ny kapacitet.

Jag noterar också att Per Anckersjö är tydlig på att Centerpartiet vill bygga Förbifarten. Det hedrar honom och Centerpartiet.

Nu får vi hoppas att regeringen tar tag i frågan och ser till att Förbifarten blir byggd så snart som möjligt. Det handlar om att sätta ner foten. Och spaden i jorden.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: