Mats Sundin vaknar till

Mats Sundin är utan tvekan en av de mest folkkära och bästa spelare Sverige har haft. I mina böcker är han nummer ett i hård konkurrens med Nicklas Lidström. Efter två tunga inledningsmatcher, där spelet och timingen inte stämt för Sundin, har han vaknat till lite mer nu. I nattens match gjorde han sitt första mål och hade bud på fler. En nästan helsvensk power-play-uppställning med Sundin, bröderna Sedin, Alexander Edler och Kevin Bieksa var mycket bra. De hade kunna få in någon till. Men de hade tufft motstånd, San Jose har gått som tåget och 36 av 41 matcher i sin första halva av säsongen. Imponerande.

Trots detta liger Sundins Vancouver på en betryggande femteplats i Eastern Conference. Ingen panik och Vancouver kan ha gott tålamod att vänta på att deras svenske nykomling hittar formen och spelet. Sundin är välkänd för att sällan göra dåliga matcher när han väl är i form. Han kommer att vara en grym tillgång för Vancouver i ett slutspel.

Svenska tidningar hyllar så klart insatsen (SvDAftonbladet). Sundin själv är mer återhållsam. Han vet att han kan mycket bättre. Det kommer vi också att få se.

I övrigt är det en klar besvikelse att se Pittsburgh Penguins kräftgång i tabellen. Trots att två Pittsburghspelare leder poängligan är laget utanför slutspelsplats just nu. De saknar förvisso sin värdefulle back Sergej Gonchar (skada), men de borde kunna ligga bättre till i tabellen med det laget. De kommer att klättra under våren.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: