Bra att Alliansen lyssnar på goda förslag

Det är politiskt rätt och modigt att Alliansen nu ger besked, genom Socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén, att de kan tänka sig att Försäkringskassan ska ge ränta på försenade utbetalningar. Bara för att förslaget kommer från oppositionen måste det inte vara fel – även om det är konventionell politisk logik att agera utifrån det. Jag har utvecklas varför förslaget är rimligt tidigare.

Det finns naturligtvis avvägningar att göra. Om det inte är Försäkringskassans fel att utbetalningen är fel bör så klart inte ränta eller straffavgift utgå. Många ansökningar till försäkringskassan är ofullständiga eller direkt felaktiga. I dessa fall är det inte konstigt att det i bland tar längre tid. Men det finns också fullt korrekt ifyllda ansökningar som ändå resulterar i att pengarna betalas  ut för sent. Där bör ersättning, ränta och/eller straffavgift, utgå.

Annonser

One Response to Bra att Alliansen lyssnar på goda förslag

  1. […] Kroniskt redogör för att alliansen nu kan tänka sig att betala ränta för de som väntat på att få pengar från FK. Det är bra att regeringen nu […]

%d bloggare gillar detta: