Bara inte Riksdagen fäller det

Det tycks nu som att Alliansen är överens om att kunna bygga nya kärnkraftverk. (SvD, DN, Sydsvenskan, AB). Som jag skrev igår innebär detta också en helt ny politisk position för Centerpartiet.

Bara det inte faller på att det inte går att baxa genom Riksdagen. Det är inte alls givet att alla centerpartister i Riksdagen röstar för, även om Centern brukar klara att hålla ihop riksdagsgruppen. Men det finns ett stort motstånd inom partiet. Den intressanta diskussionen kommer inom Centerpartiet på de kommundagar som partiet har i Visby i helgen. Där får Maud Olofsson en temperaturmätare på hur detta tas emot inom partiet och hur långt hon kan våga gå vidare.

Låt oss hoppas att hon lyckas och att den 30-åriga låsningen för energipolitik inom borgerligheten äntligen kan vara bruten. Det kommer att vara ett trumfkort i valrörelsen. Det svenska folket är definitivt inte för att avveckla kärnkraften. Det finns numera tom en opinion för att bygga nya kärnkraftverk.

Enligt svenskan tycks det också kunna bli nya kärnkraftverk om beslutet går igenom. Synd att Mona Sahlin väljer en linje utan konstruktivitet.  Många socialdemokratiska väljare lär däremot välkomna dagens besked.

Annonser

4 Responses to Bara inte Riksdagen fäller det

 1. Katta skriver:

  Ingen fara
  Efter att ett par ledamöter gråtit en stund i talarstolen så röstar de för partilinjen. I centern vet de hur piskan ska slå

 2. Andreas skriver:

  Kanske. Det lär nog iof i alla fall bli andra än de som grät sist…

 3. mange skriver:

  Skulle vara intressant att höra vad LO och Metall säger nu. Ruskigt tyst från dom i pressen för tillfället…..

 4. […] bloggare tycker till, minamoderatakarameller och sossebloggen och krohniskt och Göran Pettersson pch ledarbloggen och Sandberg och John och Helle […]

%d bloggare gillar detta: