Tänker Mona Sahlin ta ansvar eller taktisera?

Mona Sahlins balansgång i kärnkraftsfrågan är inte lätt. Hon är inklämd mellan att ta ansvar för landet och samarbeta med regeringen om kärnkraften, vilket halva hennes eget parti och svenska folket vill. Å andra sidan tänker hon försöka bilda regering med två partier som vill förtidsavveckla kärnkraften. Vilken val hon än gör får hon problem.

När hon nu säger sig vilja samtala med regeringen (SvD, DN) måste man ställa sig frågorna: Med vilka ingångsvärden går hon dit? Vill hon nå en uppgörelse eller är det spel för galleriet? Kommer hon att utnyttja detta för att få mediauppmärksamhet eller kommer hon att vara konstruktiv?

Vi får se. För Sveriges del vore det väldigt bra om vi kunde gå från ständig osäkerhet till klarhet och långsiktighet.En blocköverskridande uppgörelse om kärnkraften skulle välkomnas av såväl svenska folket som av näringslivet.

Dessutom kan Sahlin ta sig ur den rävsax hon eventuellt kommer att sitta med om hon bildar regering med v och mp om de vinner valet. Tvingas hon ihop med deras åsikter, en nedläggningslinje, försvårar det också att vinna valet över huvud taget. Det skulle å andra sidan välkomnas av Alliansen som då får ett trumfkort att slå i huvudet på Sahlin.

Vi får väl se om det är taktik eller konstruktivitet som kommer att dominera. Från både Sahlin och Alliansen.

Annonser

2 Responses to Tänker Mona Sahlin ta ansvar eller taktisera?

  1. […] som statsmannamässig, något väljarna definitivt inte anser att hon gör i dag. Hon tänker inte ta ansvar för en energiöverenskommelse utan väljer hellre taktik. Sahlin är inte heller en yttre garant för att de bland många […]

  2. lieben skriver:

    Interessante Informationen.

%d bloggare gillar detta: