Dagens pappskallar mfl

Magnus Andersson har helt rätt i sin kommentar om sopstrejken och Per Ankersjö visar politiskt mod i att vara tydlig. Hoppas man lyckas stå emot att sopåkarna kan ställa till en hel del.

Mats Odell är onödigt populistisk när han säger att politikerna ska frysa sina löner. Svenska ministrar har varken höga löner internationellt sett eller jämfört med andra toppositioner i samhället. Man ska inte glömma att samma logik gäller i att köpa skor som att rekrytera politiker. Man får vad man betalar för.

Tyvärr verkar ganska många poliser i Skåne ha dåligt omdöme. Jag har skrivit mer om det här och här. Det handlar inte om värdegrundsarbete. Det handlar om att den stora majoritet av vettiga poliser måste reagera mot sina kollegor.

Folk som visar sin politiska övertygelse genom våld (exempel 1, 2 och 3) förlorar bara på det. Pappskallar! Det är oacceptabelt i ett demokratiskt samhälle. Det tvingar oss som gillar demokrati, yttrandefrihet och tryckfrihet att i bland motvilligt (exempel 3) sympatisera med personer vi egentligen inte gillar. Bra skrivet om detta av Sanna Rayman.

Bra att regeringen nu vill utreda att ge ränta på försenade utbetalningar från Försäkringskassan. Jag tycker också att det ska utgå en förseningsavgift.

Annonser

4 Responses to Dagens pappskallar mfl

 1. Refe skriver:

  En vild strejk är för fan ingen filosofisk övning utan en kamp för faktiska förbättrade villkor. Alla metoder är tillåtna för att uppnå sitt mål.

 2. Andreas skriver:

  Nej, det är ingen filosofisk övning. Det är ett brott mot fredsplikten på arbetsmarknaden. Dessutom har sopåkarna gjort sig skyldiga till stöld (eller egenmäktigt förfarande, men i mina ögon stöld) genom att olovligen använda sopbilarna. Dessutom har de hotat kollegor som inte vill ställa upp på strejken. I grunden ett kriminellt beteende av vissa.

  De flesta vill inte att den typen av beteende ska leda till högre löner. Det vore ett slag i ansiktet till högskoleutbildade kvinnor i den offentliga sektorn som tjänar 10 000 kronor mindre i månaden. Ska de lära sig att olagligheter leder till högre lön?

 3. […] gud, här kommer skatteåterbäringen Synd att jag använde upp ordet pappskalle i en rubrik igår . Det hade passat utmärkt till dagens knäppaste förslag. Att Fredrik Reinfeldt borde avsluta […]

 4. Carl Jakobsson skriver:

  ”Man ska inte glömma att samma logik gäller i att köpa skor som att rekrytera politiker. Man får vad man betalar för.”

  Det är därför kleptokrater gör ett så bra jobb.

%d bloggare gillar detta: