Nyhet som ändå lugnar Maud

Alla vet att det skulle komma för eller senare. En centerpartist som med buller och bång (nåja) lämnar partiet på grund av omställningen i kärnkraftsfrågan. Det fanns med i kalkylen som collateral damage. Därför kommer dagens artikel på Brännpunkt knappast som en överraskning. Och den är redan inräknat i den negativa kolumnen.

Det framkommer i artikeln heller inga nya argument mot kärnkraften, det är de gamla vanliga att man inte kan lämna kärnavfall i 100 000 år och folkomröstningen. Folkomröstningen har jag berört i tidigare post. 100 000-årsargumentet har jag aldrig riktigt fattat. Borde det inte blivit obsolet av att vi byggde 12 reaktorer? Det är väl lite sent att säga att vi inte borde ha något kärnavfall. Det finns ju redan. Eftersom hela tiden perspektivet om 100 000 år används, spelar det verkligen någon roll om det i stället blir 100 030 år? Jag fattar faktiskt inte relevansen.

Sedan tror jag också, utan att direkt veta vem Patrik Nimmerstam är, att centerledningen är glada att ”avhoppet” ändå sker på en relativt låg nivå i partiet. Det är ingen riksdagsledamot, minister, statssekreterare eller något kommunalråd som slutar. Det är vice ordföranden i en kommun där centern förra riksdagsvalet fick 1242 röster.

Dessutom kommer nu hela tiden nya siffror om svenska folkets inställning till kärnkraften. Folk gillar den. DN kör vinkeln att Mona Sahlin får problem eftersom en majoritet av hennes väljare säger ja till kärnkraften. SvD konstaterar att 64 procent av Maud Olofssons centerväljare vill ersätta gamla reaktorer med nya.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: