Varför skulle de inte informera sig?

Det är faktiskt anmärkningsvärt att en statligt finansierad utbildningsinstitution som Konstfack tillåtit brottslig verksamhet som en del av sin utbildning. Ett brott som de till och med tjänar pengar på. Även om de senare har ångrat sig och insett att det är fel borde det aldrig fått hända från början. Någon med sunt förnuft borde ha reagerat och sagt, visst ska konst vara fri, men inom vissa rimliga gränser. Att följas svensk lag är en sådan gräns. Omdöme hos ”konstnären” tycks dock saknas.

Därför tycker jag att Riksdagens Utbildningsutskott nu gör rätt som kallar in kostfack för information. Varför oppositionen i utskottet motsätter sig detta är för mig ganska obegripligt. Riksdagens Utbildningsutskott är de  som ska bereda besluten om fördelningen av resurser för utbildningsväsendet. Om de inte tog sig tid att sätta sig in i vad som hänt hade de varit värda kritik.

———————-

Lars Rydings ”Fem projekttips till elever på Konstfack” är för övrigt läsvärd och kul.

Annonser

5 Responses to Varför skulle de inte informera sig?

 1. Gustav skriver:

  Att opposition motsätter sig detta är ju inte så konstigt. Att göra det är ju en betingad reflex hos oppositionen, oavsett vad man säger från alliansens håll.

 2. elina skriver:

  Oppositionen kanske stöder denna typ av konst??

 3. Lars skriver:

  Det är väl så enkelt som att det finns ett ömsesidigt stöd mellan konstfack och socialistblocket. Idén om att folket ska betala vissas ledighet där de kan producera konst som absolut inte behöver vara kommersiellt gångbar delas av dem båda.

 4. Andreas skriver:

  Oppositionen säger att brott är en sak för polisen. Sant. Men hur i hel-e denna typ av verksamhet kan tillåtas på en utbildningsinstitution som finansieras av skattepengar är definitivt i riksdagens intresse.

%d bloggare gillar detta: