Micronivåtrams eller trend?

Toppolitiker kör inte SAAB konstaterar Svenskan. Nyheten har ingen direkt vinkel, men om någon vill lägga skulden på politikerna skulle det vara trams på micronivå. Uppenbart är politikerna ganska representativa för bilköparna i allmänhet, om än med en överrepresentation av svenska bilar. Det känns intuitivt logiskt att det är så.

SAAB kan lika lite som någon annat bilmärke förlita sig på att folk köper bilar av lojalitet eller patrioitism. Folk kommer att köpa de bilar de tycker verkar bra. SAABs problem är ju i grunden att folk inte köper deras bilar. Skulden för detta är svårt att lägga på någon annan än just SAAB. Även om alla ministrar och riksdagsledamöter körde en SAAB skulle företagen ändå inte gått med vinst.

Vad som händer med SAAB nu är ytterst svårt att sia om, ingen tycks riktigt veta. Lösningen handlar i längden heller inte om statliga bidrag eller nödlån. Det handlar om antal sålda bilar. Eller konkurs.

Annonser

4 Responses to Micronivåtrams eller trend?

  1. hasse skriver:

    Förstår du inte att saab har ingenting att säga till om? Det är GM som har styrt och ställt. När skall folk fatta det och inte beskylla saab för hur det är?

  2. Andreas skriver:

    Klart att GM har haft mycket att säga till om som ägare. Fast utan GM hade vi nog inte haft något SAAB alls nu. Eller i alla fall utan en ägare som varit beredd att täcka förluster i 15 år.

  3. Sebbe skriver:

    Som folkets representanter.. visst fan ska de köra svenskt. På ministernivå borde de vara tvingade att köra en ny SAAB eller VOLVO.

%d bloggare gillar detta: