Ville Baylan något?

Ärligt talat känns det inte särskilt spännande att läsa den första artikeln från sossarnas nya partisekreterare Ibrahim Baylan om vad han vill göra. Att han tänker gnälla på regeringen framgår tydligt. Konstigt nog väljer han att rikta stor del av kritiken på sin kollega Per Schlingmann, som inte representerar regeringen, utan det Moderata partiet. Baylans huvudslutsats är att vänsterblocket kommer att vinna på att regeringen är dålig och passiv (sic!).

Visst är det oppositionens jobb att kritisera regeringen, det är tom en viktig demokratisk funktion. Men att försöka vinna ett val bara på det? Ska sossarna styra landet med en politik som definieras utifrån att de är emot den förra regeringen? Så går det inte att fatta beslut.

Det är slående att det inte finns ett enda politiskt förslag i Baylans artikel. Allt bygger på att allt som är dåligt är Moderaternas fel. Det kommer inte att hålla som strategi. Väljarna kommer att vilja veta: hur många miljarder kronor tänker Baylan och Sahlin pumpa in i Saab? Vilka kärnkraftsverk ska läggas ner och vilka får vara kvar? Hur mycket tänker de höja skatten?

Det enda som finns i Baylans artikel är generella floskler som:

Vi behöver investera i välfärden, i förstärkt köpkraft för pensionärer, barnfamiljer och studenter, i småföretagande, i entreprenörskap och branscher som fortfarande växer. Listan kan göras lång.

Visst kan listor alltid göras långa, men de kan också göras konkreta. Det ödslar Baylan inte en rad på.

Baylan avslutar artikeln med:

Jag ser fram emot att debatten om jobben. Jobben kommer att avgöra 2010 års val.

Själv ser jag fram mot Baylans första konkreta politiska förslag. Jag tror nämligen att konkreta förslag kommer att avgöra 2010 års val.

Annonser

3 Responses to Ville Baylan något?

 1. medeldist skriver:

  ”Jag ser fram emot att debatten om jobben. Jobben kommer att avgöra 2010 års val.”

  Men..det var ju så såssarna förlorade 2006. Har de redan glömt?

 2. Björn skriver:

  Sveriges sämsta skolpolitiker talar ut. Hoppas han vinner valet men en rejäl valförlust.
  De har börjat bra, nu är det nästan jämt mellan blocken.
  Desto mer prat ifrån surtant Mona och Ibrahim Balle öka nog sossarnas fall ännu mera.

 3. […] nu ligger egentligen i att skiftet till den andra arbetsuppgiften aldrig har skett. Sossarna fortsätter att kritisera regeringen hårt, men formulerar inget eget alternativ. Det ser […]

%d bloggare gillar detta: