Some animals are less equal

Jag gillar fri hyressättning, så jag har egentligen inget problem med att Jan Emanuel Johansson vill hyra ut sin tvåa på Söder för 40 000 kr/månad. Jag tror förvisso att marknadspriset ligger lägre än så, men det är ju upp till honom att ta betalt och upp till den som vill hyra att avgöra om det är värt det.

Nu visar det sig att Jan Emanuel har satt detta i system, också med en villa på Gotland. Uppgiften verkar härstamma från den här bloggen, även om Svenskan inte credar den.

Det finns dock några saker som är anmärkningsvärda med nyheten. Den ena, uppenbara, är Johanssons dubbelmoral. Han företräder själv ett parti som vill sätta hyror på ungefär samma sätt som Sovjetunionen satte pris på bröd. Att då agera tvärt emot det är samma sak som tex fick Laila Freivalds på fall. Frågan är nu om sossarna är mer toleranta mot TV-kändisar än mot sina ministrar. Ska bli intressant att höra Mona Sahlins kommentar.

Det andra som är intressant med nyheten, i synnerhet den om Gotlandshuset, är att alla vet att detta förekommer. Hade detta gjorts av en läkare, telefonförsäljare eller frisör hade ingen brytt sig. Nyheten består således inte i att någon gör fel, utan vem som gör det. Some animals are more equal. Eller i detta fall, less equal.

Annonser

3 Responses to Some animals are less equal

  1. Biggles555 skriver:

    Eliten tycks tro att dom tillhör eliten,eliten har knappast rosat marknaden på sista tiden med en världsekonomi i gungning framkallad av elitens råd och dåd.Kaizenteorin där eliten befinner sig längst ned på hiearkin tycks besannas.

  2. Andreas skriver:

    http://www.aynrand.se hittar du en bok om ett samhälle som just skrämmer bort ”eliten”.

  3. […] Johanssons partikollega Carina Moberg (s). Johansson ska nu “förhöras”av partiet om lägenhetsaffärerna. […]

%d bloggare gillar detta: