Ligister som Israels PR-byrå?

Att protestera mot något kan mycket väl få motsatt effekt, mycket beroende på hur man demonstrerar och vem som gör det. Mot tennismatchen i Malmö mellan Sverige och Israel kommer allehanda puckon och ligister att protestera. Uppenbart är nassar emot Israel av ideologiska skäl. Här förenar de sig också med extremvänstern som också protesterar mot matchen, inte heller de gillar Israel. Som Henrik Brors skriver i DN kommer troligen Israel vinna på att ha sådana fiender.

Uttrycket är egentligen ”med sådana vänner behöver man inga fiender”. I detta fall kan man vända på det: ”med sådana fiender behöver man inga vänner”…

Drömscenariot för Israel är naturligtvis att nassar finns där och visar sitt fyla tryne och sin intolerans. Om det dessutom kompletteras med vänsterligister och kommunister som kastar sten på polisen och begår brott mot demokratin kommer detta bli ett PR-mässigt drömscenario för Israel. Möjligen skulle det kunna kompletteras med ett enormt slagsmål mellan nassar och vänsterligister. Båda dessa grupper har en hel del gemensamt, de ger inte mycket för demokratiska rättigheter som att få spela en tennismatch eller ordna en demonstration ostört. De gillar att slåss och hatar rätt många andra människor, däribland varandra.

Och de kommer troligen båda att göra bra PR för Israel. Nyttiga idioter är också idioter…

——————

Birger Schlaug skriver bra om detta och denna artikel är läsvärd. Om en liknande match här.

Annonser

15 Responses to Ligister som Israels PR-byrå?

 1. Johan skriver:

  HAHAHAHA. Fan vad underbart, Nazister och Idioter sida vid sida!

  Napalmbomba allihop så blir vi – de nittio procenten av svenska folket som antingen skiter i Palestinafrågan, eller har förståelse för Israel, (och som låter politikerna sköta den här frågan) av med de minst intelligenta människorna i vårt samhälle. De som verkligen tror att de kan förändra världen genom att skrika och kasta sten på polisen.

  Är ni så jävla engagerade i Palestinafrågan, åk dit och dö för er sak, istället för att ta kriget hit. Idioter.

 2. Mange skriver:

  JOHAN!!

  Sjukt bra skrivit…Kunde inte sagt det bättre själv! Härligt med någon som tolkar rätt..skall fan använda en fel av dina ord på min blogg

 3. Marcus skriver:

  Håller helt med bloggförfattaren och Johan i kommentaren ovan.

 4. Lars skriver:

  Jag kommer bänka mig framför nyheterna med poppkorn efter matchen. Förmodligen kommer jag vikas dubbelt av skratt. Synd bara att man förmodligen kommer att skämas över att vara svensk då. Mikael Wiehe ångrar sig nog redan att han valt idiot och nazist partiet. Ja, han kommer förmodligen spy när han inser vad FOLK kommer associera honom med. HAHAHA! Vilket episkt sne steg detta kan bli för honom!

 5. Mikael B skriver:

  Johan!

  JAg håller med dig! Napalmbomba hela skiten! Utrota alla som har kontroversiella åsikter!

 6. Andreas skriver:

  Jag gillar yttrandefrihet, så jag tar inte bort kommentarer ovan som föreslår våld som lösning.

  Men ni som skriver att man ska ”napalmbomba” demonstranterna kan i mina ögon sortera in er bland de andra idioterna som förspråkar våld som argument eller lösning.

 7. Olbap skriver:

  Muslimer, nazister och kommunister är så otroligt söta ihop. Snacka om extremisternas version av ”The perfect storm”.

 8. Joakim skriver:

  Tisdag den 31 mars spelar PercaDu på kulturhuset. Fortfarande har inget beslut tagits om publik får närvara eller inte.;-)Vi får väl se vad antsemiterna kommer fram till.

 9. nicki skriver:

  Johan!
  Håller fullständigt med dig!!! Du har helt rätt!
  Man undrar vad som händer i Malmö om ett par år,
  ska vi svenska kvinnor gå med huckle???

 10. […] Posts Ligister som Israels PR-byrå?Nobelpris till Jan EmanuelVad finns att förklara?Om […]

 11. Magnus skriver:

  Otroligt vilken illa dold främlingsrädsla som visas i kommentarerna… Nicki: Vad får dig att oroa dig för att tvingas bära huckle?

  Johan som skrev första kommentaren: Tycker du det känns intelligent att ”skita i” palestinafrågan? Du gör samma fel som de som tror att lite stenkastning i Malmö är en väg att gå. En extremist är en extremist oavsett åt vilket håll han lutar…

 12. Lars skriver:

  kommunisterna är naiva, godtrogna och onanerar till sin självutnämnda solidariska suveränitet som dom rabiat ska predika på Lördag.

  Palestina gruppen tror att Israels agerande berättigar ett utrotande av Israel och vill få med oss andra i den åsikten. DOM VILL INTE HA FRED!

  Nazisterna surfar bara på en våg av antisemitism och utnyttjar de ovannämnd som en ofrivillig förstärkning i deras sak.

  Som någon uttryckte det: Det blir en hög koncentration av Sveriges alla stolpskott. IG medborgarnas march.

 13. […] tar avstånd från detta. Det vinner Israel på, på flera sätt. (Jag har skrivit om det tidigare, här). Ligisterna som är där för att slåss är också vinnare, på ett sätt, de fick sin […]

 14. Mats skriver:

  Intressant inlägg, men man kan knappast prata om drömscenario för israel. jag anser att israel har rätt att försvara sig, och jag kan faktiskt tycka att de gör allt i sin makt för att minimera att civila hamnar i mellan.

  Palestinska folket lider självklart men enligt mig så beror det på Hamas. att bo granne med någon som vägrar att acceptera din rätt att existera (vi pratar inte om kartgränser vi pratar om rätten att finnas till) och konstant utsätter dig för terrorattentat mot civila så behöver man efter 10.00 raketer svara med kraft.

  Jag tror att Israel inte kan kosta på sig att bry sig om vad alla tycker eller eventuell PR, de vill helt enkelt överleva som stat.

 15. Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your
  efforts and I will be waiting for your next write ups thanks once again.

%d bloggare gillar detta: