Malmö skämmer ut Sverige

Det kommer att finnas uppenbara vinnare och förlorare efter de våldsamma demonstrationerna i Malmö i dag. Vinnarna är lätta att se, alla som tycker att det är fel med våldsamma upplopp och att kasta sten och bomber på polisen tar avstånd från detta. Det vinner Israel på, på flera sätt. (Jag har skrivit om det tidigare, här). Ligisterna som är där för att slåss är också vinnare, på ett sätt, de fick sin anarkistiska gatufest. En festival för demokratiska stolpskott. Att arrangörerna av demontrationerna har 100 vakter för att stoppa dem hjälpte föga. Det var naivt av dem att tro att ligisterna skulle lyssna på dem. Demonstrationen – och mediarapporteringen av den – har nu tagits över av våld. Därmed drunknar också de övriga demonstranternas anti-Israeliska budskap i rapporteringen.

Förlorarna är fler. En är tennisen, matchresultaten och goda svenska insatser drunknar i rapporteringen om våld.

Malmö är en förlorare. Det kommer dröja länge innan Malmö får ett internationellt tennisevent igen. Nu vet tennisvärlden att Malmö har en socialdemokratisk borgmästare, Ilmar Reepalu, som inte tvekar att använda idrottsevenemang till politiska utspel. Francesco Ricci Bitti, ordförande för internationella tennisförbundet, säger till Jerusalem Post:

”But what is not acceptable is when politicians use sport for their own position. Surely, the city of Malmo will not be welcome to organize such an event again.”

Reepalus agerande har skadat Malmö som eventstad och detta riskerar att spilla över på resten av Sverige. Det lär inte heller bara vara tennisarrangörer som läser om detta. Hela världen ser nyhetsbilder med ligister som sparkar sönder polisbilar just nu. Det ger ingen bra bild av Sverige.

Jag har också lite svårt att se logiken (det finns nog ingen) hos de demonstranter som protesterar mot våld i Israel genom att själva använda våld mot svenska poliser.

Det kommer nog att ta ett tag att summera resultatet av detta tennismöte mellan två länder. Men uppenbart är att förlorarna är många.

——————————-

Fler bloggar om detta: Who is John Galt, Mina tankar, Feel in the Blogg, Stickan, Magnus Andersson, Svansbo, Gudmundson, Kent Persson, Sanna Rayman.

Annonser

5 Responses to Malmö skämmer ut Sverige

 1. Duffman skriver:

  Sorgligt att Sverige, Malmö med antisemiten Reepalu i spetsen skal dra Sverige i smutsen.

 2. […] 2 Gudmundson: Dagens citat, 2 Svansbo: Sverige ett fantastiskt civiliserat land, 2, 3 Krohniskt: Malmö skämmer ut Sverige Peter J. Olsson (i Expressen): Fiasko för ‘Stoppa matchen’ Fetteboa: Mina skattepengar […]

 3. Jag skriver:

  Vet inte om man kan dra några större slutsatser av detta egentligen. Malmö med omnejd har ju blivit ett tillhåll för ligister av alla sorter som reser varthän det kan tänkas bli bråk. Bara att plocka upp en sten och kasta! Skitsamma vad det handlar om. Fotbollshuliganer, anarkister och högerextremister har ju setts på samma sida om ”stenriktningen” förr.

 4. […] nazisterna? Gudmundson: Dagens citat Svansbo: Sverige ett fantastiskt civiliserat land Krohniskt: Malmö skämmer ut Sverige Peter J. Olsson (i Expressen): Fiasko för ‘Stoppa matchen’ Fetteboa: Mina skattepengar går […]

 5. gösta björe skriver:

  Efter vad jag förstår straffar dessa invandrade ligister den svenska polisen för att dom känner att dom rår på dom. I deras tidigare hemländer hade dom ingen chans att ge sig på poliserna, för då hade dom blivit ordentligt slagna och troligen också häktade.Dom har sökt sig till demokratin men önskar själva en diktatur där dom bestämmer livsstilen. Det är på samma sätt dom behandlar sina svenska lärare.

%d bloggare gillar detta: