Stoppa matchen legitimerar våldet

Det är patetiskt att höra rutinerade vänsterpolitiker nu uttrycka sin förvåning även att maskerade beväpnade demonstranter visade sig vara – just det – våldsamma. Nätverket Stoppa matchen valde mycket medvetet att låta AFA vara med i demonstrationståget. Att de inte visste vad det skulle leda till är rent trams och oerhört ohederligt att påstå. Stå för vad ni gjort! Ni visste att detta skulle innebära gatsten på polisbilar, bomber och att även civila skulle skadas. Ni valde att låta dem vara med.

I DN uttalar sig Olof Holmgren, talesman för arrangörerna:

DN: Varför släppte ni in de maskerade i demonstrationståget?

Olof Holmgren: – De signaler vi fått var att de skulle respektera våra regler. Och jag menar att de grupperna hade gjort de dom gjorde oavsett vårt arrangemang. Men det är klart att jag är besviken.

Holmgren vill heller inte säga att han ångrar sig att han lät ligisterna vara med i demonstrationen. Tydligen tyckte han det var ok. Undanflykten är att det bara var en bråkdel av demonstranterna.

Sorry Holmgren, vi går inte på det. Vi tror inte på att ni trodde att de tog med sig gatsten utifall de hittade trasiga gator att laga. Vi tror inte på att de hade köpt bomberna för att spara till Valborg. Vi tror heller inte på att ni inte kunde förutse detta. Ni visste att det skulle bli våld. Ni lät dem ändå vara med under era fanor – därmed har ni tagit på er ansvar för dem och legitimerat dem. Oavsett hur få de var. Oavsett hur ni nu försöker slingra er undan ansvar.

Annonser

4 Responses to Stoppa matchen legitimerar våldet

 1. zuperz skriver:

  Precis, ta ert förbanande ansvar… ynkryggar!

 2. Oscar skriver:

  Exakt!

  Vänsterpacket kör gärna guilt-by-association när det gäller högern, men vill resonerar aldrig så när de själva är inblandade med de antisemitiska islamistna eller den antisemitiska extremvänstern.

 3. Nicklas Eriksson skriver:

  Oscar, kan du ta det där igen, för det framgår inte vad du menar och jag är uppriktigt intresserad.

 4. Marcus skriver:

  Ställ Palestinagrupperna, ”Stoppa matchen”, Ilmar Reepalu, Per Gahrton och det övriga Hamas-packet inför rätta.

%d bloggare gillar detta: