Varför är vi svenskar så fega?

McDonalds på Arlanda ska börja sälja öl. Utmärkt idé, i alla fall för dem som vill ha en bärs till sin Big Mac. Jag kommer nog att fortsätta med Cola, men säkert inte alltid.

Men eftersom nyheten är svensk och detta gäller Sverige är det ju självklart att detta bara är ett undantag. Claes Eliasson, presschef på McDonald’s, lägger snabbt till, på frågan om detta ska gälla fler restauranger:

Det finns inga som helst sådana planer.

Så klart. Svenskar ska naturligtvis behandlas vad gäller öl som man behandlar barn vad det gäller godis. För övrigt hatar jag ordet starköl. Öl görs normalt till den alkoholstyrka som vi kallar starköl. Öl vore en tillräcklig benämning. All annan öl, som är manipulerad för att nå en lägre alkoholstyrka, kan väl få prefix som lätt- eller mellan-?

Annonser

3 Responses to Varför är vi svenskar så fega?

  1. Maria skriver:

    Roligt inlägg. Det är faktiskt lite udda att vi svenskar är så konservativa just när det gäller alkoholpolitiken, när vi annars är så duktiga på att slå oss för bröstet hur liberala och nyskapande vi är inom andra områden.

  2. melle skriver:

    cola………det går väl inte att inta…näää,,bira är drycken!!!!!

  3. Andreas skriver:

    @Maria: Vi har en tradition av att inte lita på att folk är vuxna i det här landet. Vi har också en övertro på förbud. Om något är förbjudet så försvinner det. Men trots förbud säljs vodka till 14-åringar från polska lastbilsflak, ungefär samma andel som i andra länder är spelberoende (i Sverige kan iof en tioåring köpa en trisslott) och folk smugglar cigaretter för att slippa de höga skatterna.

%d bloggare gillar detta: