Kan Alliansen vända försvaret?

Om man före valet 2006  skulle få tippa en fråga där Alliansen skulle ha svårt i opinionen så hade försvaret hamnat långt ner. Att försvarsvänner skulle överge borgerligheten för alternativet hade nog betraktats som otänkbart. Vem, som vill värna försvaret, skulle vilja rösta på kommunisten Ohly eller Miljöpartiet som i princip vill lägga ner försvaret. En Mona Sahlin som stödjer sig på dessa båda borde heller inte komma högt upp på listan bland försvarsvänner.

Men regeringen har tagit en del stryk i försvarsfrågan. Gamla överstar går nu ur det moderata partiet.

Att däremot anta att det skulle leda till ett tapp i opinionssiffror är nog att ta i. Möjligen kan det ha en viss demobiliserande effekt.

Men nu tänker regeringen ändå ta tag i försvarsfrågan, som varit en uppförsbacke för främst Moderaterna, sedan Anders Borg vann den interna kampen mot Mikael Odenberg, som tyckte att besparingarna på försvaret var för stora. Här finns en del av resultatet. Sten Tolgfors avslutar artikeln:

Vi får ett försvar som faktiskt går att använda här och nu för att värna Sverige och svenska intressen i landet, i närområdet och utanför närområdet. Genom dagens proposition kommer landets försvarsförmåga att höjas betydligt.

Återstår att se om det duger för de som hittills kritiserat regeringen i försvarsfrågan.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: