Någon förvånad?

Sveriges Radio har med hjälp av dolda mikrofoner kommit fram till ”scoopet” att det finns rasister inom Sverigedemokraterna. Någon som är förvånad över att parti som har minskad invandring som sin stora fråga inte gillar invandrare? Även om de har lyckats slipa en hel del på sin yta på senare år vore det dumt att tveka om vad de egentligen grundar sina åsikter på.

Bra bloggat i ämnet: Jonas Morian och Kent Persson.

Annonser

6 Responses to Någon förvånad?

 1. Deras åsikter är förfärande och måste belysas och bekämpas. Kampen för att alla människor är lika värda är tydligen inte klar.

 2. Thomas T skriver:

  Radioprogrammet Kaliber är bara trovärdigt om de undersöker alla politiska partiers möten eller privata fester och jämför. Tänk Janne Josefssons valstugereportage utvidgat : )
  Vad skulle komma fram f ö med dold kamera i moskeer, synagogor, kyrkor och på SVT och SR och våldsgrupper som AFA? Sveriges radio och Kaliber vill bara hänga ut vissa.

  För övrigt i Sverige har tyvärr invandringsfrågor styrts att bli tabu om de inte belyses rätt. I USA är ämnet sex mycket tabu och i Iran att vara icke rättrogen muslim.
  SVT och SR ska sluta kalla sig fri media. Det finns en övervikt av vänsterjournalister där. Bolaget är också ett arv av politiskt (s)tyrd media och har tydligt färgat all media i vårt land.
  Att ha olika åsikter om invandring och att belysa svårigheter med svensk invandringspolitik är helt fel i Sverige. Jag har aldrig sett ett reportage där Sverigedemokraterna själva får ge svar på frågor och påståenden förresten.
  Ordet främlingsfientlig som antagligen en politiker myntat används för att stoppa kritik. Och ordet rasist har förlorat sin betydelse i Sverige p g a missbruk av ordet. Vad nytt Kaliber i journalistiskt grepp? Unga går inte på ensidig journalistik; vi lever i verkligheten 2009 med fri media på Internet och kan bilda en uppfattning genom flera kanaler.

  Thomas

 3. […] Mad World,  Yrväderstankar,   Den hälsosamme Ekonomisten,  Trollhare,   Steve Lando,  Krohniskt,  Trottens betraktelser,  In Your Face,  Helle Kleins blogg,  […]

 4. Anders skriver:

  Tänk lite grann själv. Karliber granskar bara SD, personerna som styr är nära kopplade till EXPO, vars huvudmål är att med olika medel förhindra att SD får mandat. När man inte hittade något i ungdomsförbundet så gjorde man en jättegrej av att det uppstod en hotfull situation när personen avslöjade.

 5. […] Jaha? Nu kommer ytterligare tecken på att det finns rasister inom Sverigedemokraterna. Jag har skrivit om det innan under rubriken: Någon förvånad? […]

%d bloggare gillar detta: