Gräset saknar sina rötter

Om LO har förtroende för Wanja Lundby-Wedin eller inte blir en fråga om var på gräset man tittar. Topparna, som i dag samlades för krismöte, säger att de har förtroende för Lundby-Wedin. Men frågan är vad gräsrötterna säger. Följer man tidningarnas nätomröstningar är siffrorna tydliga åt andra hållet.

Ordkriget om vad som egentligen hände är också i full gång. Här har LO tvingats att börja backa. Uppenbart finns olika uppfattningar om vad som hände och hur avtalet skrevs.

Men det underliga är ju att fakta är ganska uppenbara. Om det finns ett avtal på att Elmehagen ska ha en viss summa pengar så har han rimligen rätt till dem. Om avtalet kommit till i olaga ordning är det ett brott som ska anmälas. Avtalet är helt enkelt antingen giltigt eller inte giltigt.  Om det är giltigt har styrelsen ansvar för det, så enkelt är det. När dessutom samma styrelse skrivit på årsredovisningar som innefattar summorna som fallit ut av avtalet borde det inte vara så svårt att reda ut vad som hänt och inte hänt.

Undrar hur många gånger Wanja Lundby-Wedin har ångrat att hon inte körde pudelstratigin från början. Det hade varit ganska enkelt att säga att det var klantigt, att hon hade för mycket att göra och att hon omedelbart avgår från styrelsen i AMF Pension. Ofta gör det mindre ont att erkänna ett misstag än att klamra sig fast vid en version som inte håller.

Mer i samma ämne.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: