Jaha?

Nu kommer ytterligare tecken på att det finns rasister inom Sverigedemokraterna. Jag har skrivit om det innan under rubriken: Någon förvånad?

Det är ett parti vars politik går ut på att hindra invandring och skicka hem invandrare. Och nu visar det sig att de inte gillar invandrare: Scooooop!

Annonser

9 Responses to Jaha?

 1. Jan Anders skriver:

  Försök att förstå att alla kanske inte gillar importen
  av muslimer.

 2. Kosmopolit skriver:

  Friheten leve är verkligen en hemsk och rasistisk låt.

  Du folk, som förslavades i lögner och skam,
  se frihetens dag ännu kan gry,
  i tätnande led marscherar ungdomen fram
  till kamp över stad och land och by.
  Från nordlandets dunkelblåa skogar och fjäll
  till soliga österskär och sund
  vi ropa kring, dalarne och bergen vårt hell
  för denna frihets unga morgonstund

  Refräng:
  Sverige fritt är en lösen för alla när vårt folk bryter upp ur sina främmande band
  kapitalsmidda bojor skall falla för valkig hand.
  Vi se borgarnas bleka fanor slakna och hur marxismen står i brand
  då vi höja vårt rop: Sverige vakna kring härjat land.

  Till kamp får signalen mot förtryckarnas här
  som slog oss i skulder och i nöd,
  vi vill inte längre inför guldets begär
  se folket bereda sig på död.
  Det brinner en eld i hundratusende bröst
  för frihet, för hem och fosterjord,
  allt högre mot himmeln stiger ungdomens röst:
  vi måste leva – kraft i våra ord.

  (refr.)

  Låt fanorna stiga över kämpande led,
  till resning i morgonljus vi gå
  det finns ingen återväg, det finns ingen fred,
  så länge förtryckarvapen slå.
  Låt sångerna ljuda om de skapandes rätt
  i Sverige, vårt framtidsland och tro
  om arbetets härdade och friborna ätt,
  som under fanan tryggad måste bo!

 3. hampus Eckerman skriver:

  Ja, visst är det trevligt att sjunga låtar av nazistledare. Låten är skriven av Sven Olov Lindholm, en av 30-talets främsta nazistledare och var en av Nationalsocialistiska Arbetarepartiet kamplåtar.

 4. Daniel skriver:

  Om man kommer ihåg att de här ”förtryckarna” med sina ”kapitalsmidda bojor” ska förstås som världsjudendomen så blir det mer begripligt vad allt hallå handlar om. ”Kosmopolit”, förresten, där har du ett annat kodord Lindholm hade begripit direkt.

  Intressantast med Kaliber-banden är annars inte Palmevisan (please…) eller ens Friheten Leve, utan att Svensk Ungdom ses som helt OK i de här kretsarna.

 5. Rickard skriver:

  Sången Jimmie Åkesson egentligen inte sjöng med i sjöngs i MUF när Jimmie var medlem där. Låten kommer från början från MUF:are i Uppsala. Läs Jimmies försvar till anklagelserna.

 6. Magnus skriver:

  Andreas Krohn: ”Och nu visar det sig att de inte gillar invandrare”.

  Jag anser att Almqvist, SD:s partisekreterare är rasister och åtminstone nazi-flirtare, samt att även Åkesson oacceptabelt slätar över saker, och jag anser att många i SD är rasister och att de SD:are som inte är det snarast verkar ha valt fel. Arvet från SD:s grund verkar dominera partiet.

  Jag anser ändå att du har en platt kommentar. Man måste inte vilja ha generös invandring för att ”gilla invandrare”, vilket i dagens diskurs din kommentar implicerar. Så här:

  Länder stora som Sverige vid generös invandring helt ändrat befolkning från en bakgrund, kultur och religion till en annan, där människor i kulturen som fanns där innan försvann och nationen upphärde att existera.

  Om du har en familj med barn i Sverige innebär det att vi med en viss invandringspolitik kan få ett helt land som ser ut som Rosengård där inte dina barn skulle vilja bo, och de skulle flytta från Sverige som upphär att existera.

  Många Malmöbor menar att Malmö upphört att existera som ett mer typiskt svenskt samhälle som det var för några decennier sedan.

  Att påpeka detta eller att önska en annan invandringspolitik är varken rasism eller att inte tycka om invandrare. Man kan anse att t ex muslimer har fullt människovärde men ändå inte välja muslimska friskolor åt sina barn för att man vet att det är en annan kultur som inte är ens egen och som har värderingar som man inte delar.

  That’s it.

  Ha en trevlig dag.

 7. Magnus skriver:

  För att vara konsekvent fullt ut, låt mig även formulera detta:

  Man kan anse att t ex muslimer har fullt människovärde men ändå inte önska en så betydande muslimsk invandrigng som vi nu har.

  Not: Invandring från muslimska länder är kanske 3-5 gånger så stor för Sverige än den är för UK, Holland eller Tyskland.

 8. Andreas Krohn skriver:

  Magnus: jag kanske inte uttryckte mig tillräckligt tydligt. För mig är det mycket märkligt att basera ett parti på en viss människosyn eller på vilken typ av befolkning man vill ha i ett land. Grunden för att gå med i Sverigedemokraterna är rasism. För mig är det sedan skit samma vad de tycker om handelspolitiken eller barnomsorgen. De är ett populistikt enfrågeparti.

  Jag håller med om att man inte alls måste vara rasist för att man har synpunkter på invandrings- eller integrationspolitiken. De borde vi nog ha mer av, särskilt integrationspolitiken, som fungerar dåligt.

  Min principiella utgångspunkt är att politiker inte ska sätta gränser för var folk vill bosätta sig. Det har funkat utmärkt inom Norden och EU och bör vara visionen för hur det ska funka i framtiden. Om folk inte gillar att Malmö inte är ”typiskt svenskt samhälle” kan de väl flytta till Norrland? Eller Åland för den delen, där har 93 procent av befolkningen svenska som modersmål. Fast de har en mycket märklig syn på vilket landslag som är det bästa i hockey.

 9. Jonathan skriver:

  Eh, så passar det inte kan ni flytta eller vadå? Lät rätt osmakligt i mina öron. Klart man skulle bli lite sur om man bott i en stad hela livet eller tillräckligt länge för att känna sig fäst vid den, för att sedan se staden förändras till nåt obekant. Tror det är ganska många världen över som inte skulle uppskatta detta.

  Sedan tror jag inte att det är pga rasism som människor reagerar, utan ofta är nog skälet att vissa av de kulturer som kan komma att blandas in i vår inkluderar saker som hedersrelaterat våld och kvinnoförtryck.
  Diskussionen kring att slakta djur enligt metoder som bör uppfattas som djurplågeri, eller risken för att sharia-lagar kan bli aktuella här oroar i varje fall mig.

  Måste påpeka att jag inte är någon som helst rasist, ej heller SD sympatisör (röstade på Miljöpartiet i förra valet). Jag har inget emot invandrare i sig, det är politiken som förs som retar mig. Jag anser att dagens invandringspolitik har en hel del brister, som problemet med att integrera invandrarna med det svenska samhället. Många invandrare samlas på ett ställe (som Rosengård) vilket inte kan ses som särskilt positivt. (Rosengård är för övrigt enligt min mening rena kaoszonen, och inget jag vill ska uppstå på fler platser).

  Vad gäller det här spioneriet på SD så tar jag det med en nypa salt. Tror nog man skulle kunna fånga både det ena och det andra om man smyglyssnade på vilket av riksdagspartierna som helst.
  Hos t.ex socialisterna och Vänsterpartiet finns det säkerligen ett par som nån gång sjungit den halvt berömda hyllningssången till Stalin (massmördare och diktator)

%d bloggare gillar detta: