Tråkigt sätt att vinna

Även om jag höll på Färjestad kan jag inte annat än tycka att det var ett tråkigt sätt att vinna. Matchen kan möjligen räknas hem som en hemmadomarseger, åtminstone det sista av HV:s bortdömda mål borde ha räknats. Svensk hockey lider uppenbart av att inte ha ett tvådomarsystem. En domare klarar inte en så tät och intensiv match. Det blir för många missade situationer. Det blir slump som avgör många situationer.

Synd att svensk hockey rankar kvaliteten på matcker så lågt.

Men grattis Färjestad! Synd att ni inte fick vinna mer rättvist efter 3-3 full tid och sedan i sudden.

Annonser

8 Responses to Tråkigt sätt att vinna

 1. Tobbe skriver:

  Håller med till hundra. Utvisningen innan grundar ju för färjestads mål med och det är tråkigt. Hade vart fint med 2-2 och förlängning. men men värdiga vinnare, det blev ju inte 4-1 i matcher på tur.

 2. Mnc skriver:

  Nej, Davidsson är på Gustavsson som är i sin målgård vid ”målet” så det var tyvärr helt korrekt att döma bort det, sorgligt men sant, jag höll på HV.

 3. Andreas Krohn skriver:

  Det är inte alltid givet hur regler i hockey ska tolkas. Jag hade föredragit två domare i denna match, bland annat för att diskutera avvägningen i vem som knuffar vem i högen av spelare i samband med HV:s andra bortdömda mål. Hur som helst kändes det trist att matchen avgjordes på flera klart diskutabla domarbedömningar.

  Jag håller med Tobbe om att Färjestad var värdiga vinnare.

 4. Jenny skriver:

  Klart som 17 FBK är värdiga vinnare. Att målet dömdes bort var korrekt, men domare Andersson missade många grova saker som borde varit utvisningar, för båda lagen. Håller man så dålig domarkvalitet i en final borde man nog inte döma alls. Rätt lag vann dock, tack och lov. 🙂

 5. N. Edwards skriver:

  Det var en tuff utvisning innan 3-1, helt klart. Men vid det bortdömda målet blev faktiskt Färjestads målvakt påkörd, och därmed satt ur spel av Johan Davidsson, och enligt reglerna räknas det som offside i målgården.

  Om man tänker tillbaka historiskt sett, när i en SM-final mot Djurgården, jag tror det var 2001… Djurgården avgjorde den femte matchen i Globen med 5-4 (och vann sedan SM-guld med seger i den sjätte matchen), efter att Färjestad kommit tillbaka från ett underläge… Det avgörande målet kom efter att en DIF-spelare touchat ner pucken med klubban högt ovanför huvudet ner till egen spelare som kunde stöta in pucken i mål. Det är den mänskliga faktorn, det kanske inte är till 100%, men efter en sådan finalserie som Färjestad har gjort, är det absolut det rätta laget som vann.

 6. Pettersson skriver:

  Vakna upp!!
  Matchen avgjordes inte på enstaka incidenter! Båda lagen fick för- och nackdelar mot sig hela matchen! Bästa laget vann onekligen med tanke på 4-1 i matcher! Sluta gnäll och acceptera! Det kommer fler säsonger…

 7. Mikael skriver:

  Domslut hit o dit men ett lag som har 12-1 i matcher i slutspelet måste anses som mycket värdiga mästare.
  Även om nyckeldomsluten var på FBK:s sida i sista matchen så fanns det många tvivelaktiga saker tidigare i finalserien som gått hv;s väg.
  Bara att inse fakta, Färjestad är årets klart bästa lag när alla höstens skador vart läkta.

 8. Jerman skriver:

  En match kan avgöras av enstaka incidenter. Det vet man efter alla år. HV har visat att man spelar upp sig i underläge och hade gott och väl kunnat vinna med 3-4 i matcher. Säsongens viktigaste matcher får inte dömmas på ett så tvivelaktigt sätt, åt båda håll. Det är känt att domaren personligen inte gillar vissa spelare. Då bör han framför allt inte dömma elit-serien. Det kan inte va kul att vinna guld på det sättet. Det är bara att gratulera FBK och domaren till guldet.

%d bloggare gillar detta: