Är det inte politik man röstar på?

Kanske är det hela bara ett sätt att få press. Men när Fredrick Federley (c) föreslår att Moderaterna mitt under en pågående mandatperiod ska sparka ministrar och ge dem till andra partier infinner sig några frågor:

1) Är det Moderaternas fel att det inte går bra för de andra partierna?

2) Är det inte politik man röstar på?

Att skylla på Moderaterna har förvisso en viss relevans. Moderaterna har varit ovanligt synliga och dessutom politiskt förskjutits mot mitten. Men det är de väl i sin fulla rätt att göra? Felet består väl i att de andra borgerliga partierna synts för lite. Det är en ren arbetsfördelningsfråga mellan partiledarna. Att inte (c) har någon finansminister hindrar varken Maud Olofsson eller Fredrick Federley att uttala sig om ekonomiska frågor.

Men den andra frågan är mer intressant. Om Federley skulle ha rätt, att fler ministrar skulle ge centern högre väljarstöd, är det något allvarligt fel på väljarna. Jag trodde i min enfald att folk röstade på politiska program och åsikter. De påverkas inte av antalet ministrar, utan av partierna själva.

I just det avseendet är Centern ett av de intressantaste borgerliga partierna. Men kanske är det som för Moderaterna, det tar ett tag för väljarna att greppa den nya politiken. Centern har genomgått en hel del intressanta förändringar (mer om det) som gör partiet attraktivt för allmänborgerliga väljare. Det vore bättre om Federley ägnade kraft åt att marknadsföra den politiken i stället för att ge Reinfeldt huvudvärk och Sahlin Allianssplittringsgodis.

———————————————–

Bloggar om detta: motpol, Kent Persson, HAX och svart på vitt.

———————————————–

Uppdatering: nu påstår Federley att det hela var ett utspel för att visa vikten av sociala medier. Ett slags territorial piss-blogging? Alla går heller inte på att det skulle vara en bluff.

Annonser

2 Responses to Är det inte politik man röstar på?

  1. Emil skriver:

    Oballans mellan partierna kommer att synas i opponionsundersokningar fore valet och det gar att taktikrosta pa nagot parti som ligger nara 4% gransen.
    Dessutom kan valsamverkan mellan partierna goras.
    Federly vet att sa ar fallet och bor handla darefter att skaffa egen publicitet verkar vara hans avsik med detta utspel

  2. […] motpol och HAX och svart på vitt och Krohniskt och Fredrik Axelsson och Signerat […]

%d bloggare gillar detta: