Mycket väsen för ingenting

Det kommer så klart att bli ett djävla liv om dagens dom, att det fyra åtalade i målet mot the pirate bay döms till fängelse. Bloggosfären kommer att explodera med fördömanden. Tyvärr leder det nog också till att förtroendet för det svenska rättsväsendet får en törn. Jag låter bli att försöka göra en juridisk tolkning om detta är rätt eller inte. Än så länge är den tolkningen i alla fall ganska ointressant; detta mål kommer att gå igenom alla svenska rättsinstanser. Och vara klart i en tid då den teknik som nu diskuteras i alla fall kommer att vara överspelad.

Det vi ser i dag är ett skådespel där utgången är oviss.

Fredrik Sand, IT-expert på Stockholms Handelskammare, skriver om varför dagens dom skymmer de betydligt viktigare frågorna om upphovsrätt.

Och det är också här vi kan hittar den fortsatt intressanta diskussionen. Visst kommer allsköns politiker och andra nu att försöka ta politiska poäng på detta uppmärksammade mål. Men det är bara kortsiktigt. Den riktigt stora frågan, hur marknadsekonomi kan fungera i ett digitalt samhälle, har vi långt ifrån sett svaret på.

Mer i media om målet mot The Pirate Bay: SvD 1 2 3 4 5 6 7, DN 1 2 3 4, SydSv 1 2 3 4, AB 2 3 4, Exp 1 2 3, Resume, VA, Dagbladet, VG.

Annonser

2 Responses to Mycket väsen för ingenting

  1. […] * Bara Niklas *Stationsvakt *OrsakVerkan * *Stora tankar * Sportbiten*Anna *Varför inte?*Jinge*Krohniskt*Allende* *Solid block*LillaFrkC* MrX* […]

%d bloggare gillar detta: