Tänker hon ta en rövare?

Det tog fyra år, varav lite mer än två års riktigt hårt arbete, för Fredrik Reinfeldt att formera sitt regeringsunderlag, Allians för Sverige. Mona Sahlin har bara 16 månader kvar att göra samma sak. Sedan måste det vara klart, rimligen till och med tidigare. Inför valet 2010 duger inga Socialdemokratiska besked i debatterna mot Reinfeldt, det måste vara ett samlat besked från oppositionen. Annars kommer Reinfeldt att kunna vifta bort det.

Men än så länge kan Mona inte ens lämna startblocken, hon tyngs kvar av fallande opinionssiffror. Hon har problem att ens få sitt eget parti på samma kurs.

Men häri ligger också ett moment 22. Inte förrän hon tar tag i att formera sin politiska vänsterallians kommer hon att kunna fokusera på politik och att presentera ett alternativ. Just nu är strategin en oppositionspolitik som i korthet går ut på att vara emot allt regeringen gör eller om det regeringen gör är bra, säga att (s) vill göra ännu mer. Det ger inget samlat alternativ. Varje dag som används till den strategin utgör en förlorad dag att ta tag i de stora problemen, att få med (v) och (mp) på vagnen.

Kanske är det så att Sahlin fruktar det arbetet så mycket att hon tar en rövare, att försöka vinna ändå? Det kanske räcker att gnälla på regeringen? Än så länge verkar det ju funka så där…

Annonser

One Response to Tänker hon ta en rövare?

  1. Emma skriver:

    Ha en bra dag=)

%d bloggare gillar detta: