Skattehöjningar för att hindra skattehöjningar?

Att sossarna är emot regeringens skattesänkningar har väl framgått ganska tydligt för dem som följer den politiska debatten. De planerar att höja skatten och talespersonen i ekonomiska frågor, Thomas Östros säger till TT:

Jag vill vara tydlig. Vi kan inte lova oförändrad inkomstskatt 2010.

Så långt är nog alla med, de vill höja skatten. Men sedan blir man lite mer konfunderad över resten av resonemanget när han förklarar att pengarna ska gå till kommunerna:

Min bedömning är att kommunalskatten annars kommer att behöva höjas med 1 krona och 30 öre om kommunerna ska täcka det bortfall av skatteintäkter som krisen innebär.

I klartext ska han höja skatten för att hindra en skattehöjning. Vad är egentligen poängen med det? Någonstans ligger en hund begraven. Och hur kan han vara så säker på att kommunerna tänker höja skatten i stället för att tex spara på något. Vad han gör är att han garanterar en skattehöjning, oavsett vad kommunerna hittar på.

Är det hela en manöver för att övertyga alla om att han garanterat kommer att gräva i deras plånböcker för att få mer pengar att spendera själv? Om de nu vinner ett val på den politiken.

———————————————-

Mer: Varför bara 100 000?

Andra bloggar om detta: Gulan Avci, Magnus Andersson, Kent Persson, Carl Grufman och Patrik Öhman.

Annonser

2 Responses to Skattehöjningar för att hindra skattehöjningar?

  1. En sak är ju klar, de kommer att höja skatten om de vinner valet. Det kan vu vara säkra på.

  2. goran skriver:

    Östros vill vara tydlig med att inte lova oförändrad inkomstskatt. Men vad är det han lovar? Skall skatten höjas eller sänkas eller rentav vara oförändrad?

    Så talar Östros när han är tydlig. Hur är han när han är otydlig?

%d bloggare gillar detta: