Missa inte

Läsvärt på nätet:

PJ Anders Linders hyllning till Margaret Thatcher.
På den tiden fanns en rejäl konflikt mellan dem som trodde att staten skulle styra ekonomin (kommunisterna) och de som förespråkade marknadsekonomi. Tillsammans med Ronald Reagan knäckte Thatcher såväl kommunismen i Sovjet som Berlinmuren. Numera en levande del av vår Europeiska historia. Tänk om den andra sidan hade vunnit. Då hade vi haft gråa ipod:s stora som bilbatterier…

Gunnar Wetterberg kräver färre riksdagsledamöter.
Hur många ledamöter kan du räkna upp? Helt klart används riksdagen som pensionslösning för gamla kommunalråd. Helt klart är det många som sitter där som man kan undra vad de gör eller om de behövs. Jag håller med, halvera antalet! Dubbla gärna sedan lönen, så att det blir prestige att sitta i riksdagen. Vi kommer att få vad vi betalar för. Där skiljer sig inte riksdagsledamöter från ett par skor.

Bara en fjärdedel vill ha Mona Sahlin som statsminister, jämfört med Fredrik Reinfeldt.
Nedgången för Sahlin fortsätter. Det interna upproret inom partiet och LO lär inte ge henne starkare position heller. Snart måste sossarna bestämma sig, håll ihop eller byt ut!

Junilistan börjar vakna ur dvalan – satsar på TV-reklam.
Kanske fick mätningen där Junilistan fick 1,3 % dem att vakna. 2004 års vinnare i EU-parlamentet försvann snabbt från agendan och debatten. Nu kan kanske TV-reklam väcka liv i dem. Om det inte redan är för sent. Detta vals uppstickare verkar nog bli Piratpartiet.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: