Sverige: EU:s drömordförande

Sverige är ett land som borde vara väldigt positivt till EU:s grundidé om fri handel och rörlighet. Vi har alltid varit ett litet land som sökt internationellt samarbete och vi har många företag som byggt sin storhet på handel. Att handla med omvärlden har gjort oss rika.

Ändå var opinionen mycket skeptisk till EU cirka ett decennium efter inträdet i unionen. Vi tenderade att fokusera på småsaker hellre än hela bilden. Men sucessivt har trenden ändå varit positiv. Numera gillar svenskarna EU.

Det är av ett sådant land EU ska ledas. Ett land som bejakar handeln och skyr protektionism. Ett land med engagerade ministrar som vill något med ledarskapet. Det är därför inte särskilt förvånande att tom sossen Margot Wallström ger regeringen beröm för sina förberedelser för att bli EU:s ordförande.

Nu återstår bara att se när regeringen visar ledarskap vad gäller eurofrågan. Antingen är vi med eller inte. Att vara medlemmar, men inte ha euro är halvhjärtat. Det behövs mer ledarskap och mindre taktik i eurofrågan.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: